Ons vaargebied

Dagtocht vanuit Kampen

Vanuit thuishaven Kampen kun je met de Brandaris tijdens een dagtocht varen in een heel afwisselend vaargebied.

Via de rivier de Ijssel vaar je eerst naar het Ketelmeergebied met haar prachtige natuur. Vaar door de Ketelbrug en zeil naar Urk. Of blijf je liever op het binnewater? Zullen we eens kijken op het Zwartemeer? Breng dan een bezoek aan Genemuiden of Zwartsluis.

Thuishaven Kampen

Wij liggen met de Brandaris in het centrum van de Hanzestad Kampen. Gratis parkeermogelijkheden zijn er genoeg op loopafstand. Winkels, supermarkten, musea. restaurants en cafes zijn ook allemaal vlakbij. Er is voor ieder wat wils.

Maak een wandeling door de stad en bewonder de historische gebouwen met haar prachtige gevels die Kampen rijk is.

Het voordeel van varen vanuit Kampen is dat we het eerste stuk altijd op de IJssel varen. Zo kan iedereen aan boord wennen aan het schip. En waait het hard op het IJsselmeer? Dan blijven we toch lekker aan deze kant van de Ketelbrug!

Ketelmeer

Laat je verrassen door het mooie Ketelmeergebied. Spot een ijsvogel. Heb je geluk en laat de zee-arend zich zien? Een paar jaar geleden spotten we zelfs een zeehond. Iedere keer dat we nu op het Ketelmeer varen proberen we de zeehond weer te zien.

Waait het onstuimig op het IJsselmeer dan is het Ketelmeer ook perfect om een dag door te brengen. Tot hoge windsnelheden kunnen we hier goed en ontspannen zeilen.

Ook bij mooi weer is het Ketelmeer fantastisch. Gooi het anker uit en spring in het water en ontdek met de kano het wonderschone natuurgebied. Sluit de dag af met een barbeque in de luwte van het eiland.

Havens bij meerdaagse tochten of weekenden

Laat het ons weten wanneer je voor jullie zeiltocht speciale wensen hebt. Dan houden we daar rekening mee. We kijken tijdens de tocht dagelijks met je naar de weers- en windverwachting. Welke havens zijn bezeilbaar. Het weer is het enige waar wij als bemanning geen invloed op hebben. Gelukkig maar. De vaarroute is afhankelijk van de duur van de tocht en de windrichting in combinatie met jullie wensen.

Havens bij meerdaagse tochten met de Brandaris zijn bijvoorbeeld Enkhuizen, Lemmer, Hoorn, Medemblik, Urk, Elburg, Texel of Amsterdam. Vaak is de “voor anker op het Ketelmeer” de populairste avond bij onze groepen. Je bent echt als groep bij elkaar en het spelen op en in het water maakt het een avontuur.