Veelgestelde vragen

Vragen is goed. Er bestaan geen gekke vragen. Wij kunnen het ons voorstellen dat u wilt weten wat u verwachten kunt aan boord van een van onze schepen.

Hieronder staan een aantal aan ons veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gauw contact op met ons.

Wij hebben een groter schip nodig

Uniek en groots genieten doet u met een tocht op de Summertime. De enige viermaster en grootste zeilschip op het Nederlandse water.
Voor dagtochten tot 100 personen. Overnachting tot en met 40 personen

Sportief en comfortabel genieten doet u met een zeiltocht met de Hester.
Voor dagtochten tot 57 personen, overnachting tot en met 36 personen.

Worden er veel mensen zeeziek?

Zeeziekte komt eigenlijk weinig of niet voor. Goede voeding en voldoende nachtrust voorkomen al veel. Bent u gevoelig voor zeeziekte, informeer dan bij drogist of apotheek naar een middel.

Heb ik zeilervaring nodig?

U heeft geen zeilervaring nodig. De schipper en matroos begeleiden u tijdens de tocht en brengen u de fijne kneepjes van het zeilen bij! Stuurt u door de brug?

Mag onze hond mee aan boord?

Daar zijn we kort en krachtig in: Wij nemen geen huisdieren mee aan boord.

Is het wel veilig aan boord?

Uw veiligheid staat natuurlijk voorop tijdens de tochten met onze schepen. Wij varen immers met de kostbaarste lading die er is: mensen. Daarom werken wij met ervaren schippers die allen goed zijn opgeleid. De schepen ondergaan jaarlijks een grondige keuring waarbij de controle op veiligheid een belangrijk aspect is.

Voor alle gasten zijn zwemvesten aan boord, ook voor kinderen. Geef het aantal kinderen en benodigde zwemvesten door bij uw reservering. Wij zorgen dan voor voldoende zwemvesten.

De Brandaris heeft een dichte reling en is hierdoor kindvriendelijk. Natuurlijk is het belangrijk uw kinderen goed in de gaten te houden.

Een van onze gasten zit in een rolstoel?

Hoewel er aan boord geen speciale faciliteiten zijn voor minder validen hebben wij daar toch goede ervaringen mee. In het verleden hebben wij al vaker succesvol en naar volle tevredenheid met rolstoelgebruikers of mensen met een andere handicap gevaren. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Moet ik beddengoed meenemen?

De bedden in de hutten van de Brandaris zijn opgemaakt met een hoeslaken en een kussen met hoes. Zelf neemt u uw slaapzak of dekbed mee. Het is ook mogelijk om dekbedden te huren. De kosten hiervan zijn Euro 16 per stuk. Reserveer dekbedden ruim van te voren.

Kun je slapen aan boord?

Brandaris
Aan boord van de Brandaris zijn er 26 slaapplaatsen. Alle bedden zijn voorzien van goede matrassen met hoeslaken en een kussen met sloop. U hoeft alleen een slaapzak mee te nemen! Slaapt u toch liever aan wal? Neem dan eens contact op met Hotel Van Dijk in Kampen of een Bed & Breakfast.

 

Wat voor kleding moet ik aan?

Het weer is het enige waar we geen invloed op hebben. Met ons Nederlandse klimaat kan het alle kanten op met het weer. Neem dat als uitgangspunt bij het inpakken van uw tas. Wij adviseren altijd laagjes kleding. Zo kunt u bij goed weer lekker in uw T-shirt zitten. Als het wat frisser is kunt u een trui aantrekken. Het is verder prettig om een goede (winddichte) jas en stevige schoenen mee te nemen. En uw zwemkleding niet vergeten om heerlijk te ontspannen.
’s Winters is een skibroek heerlijk warm

Waar kan ik de auto het beste parkeren in Kampen?

Tussen 9.00 uur en 20.00 uur is het parkeren aan de IJsselkade is tegen betaling. Op zondag is het parkeren gratis.
Er zijn verschillende parkeerplaatsen waar je gratis de auto parkeert.
Parkeer de auto bij de schepen op de IJsselkade om de bagage uit te laden.
Let op: Er wordt in Kampen streng gecontroleerd op parkeren.
Vanaf deze plekken loop je binnen 10 minuten naar de IJsselkade:
• Op het parkeerterrein bij het NS station. (Stationsplein 1, Kampen)
• Op het parkeerterrein bij het Stadhuis. Let op: Op bepaalde gedeeltes geldt een maximaal van 3 uur met een parkeerschijf. (Burgemeester Berghuisplein, Kampen)
• Op het parkeerterrein bij de Buitenhaven. (Oranjesingel / Buitenhaven, Kampen)